Nemea baby

Stran o otrocih, otroški opremi in družini

Čas za družinsko psihoterapijo

Čeprav si zelo redko radi priznamo, da bi morali obiskati psihologa, psihoterapevta ali podobnega strokovnjaka, pa je to v resnici zelo koristna odločitev. Današnji čas je namreč prepojen s stresom, pogosto mu ne znamo niti ubežati ali se soočati z njimi, težave pa se kar kopičijo. Vsekakor nastale težave prenašamo tudi na svoje najbližje in vse pogosteje se dogaja, da se tudi z njimi ne zmoremo ali pa nočemo več pogovarjati. Kaj storiti v takšnem primeru?

Družinska psihoterapija bi v takšni situaciji lahko izjemno dobro koristila tako nam kot tudi našim najbližjim. Vsekakor pa bi bilo treba najti primernega psihoterapevta, obenem pa vse družinske člane prepričati o tem, da skupaj odidemo na psihoterapijo. 

Prvi korak je najtežji 

Družinska psihoterapija lahko izjemno dobro vpliva na odnose v naši družini, vendar pa je včasih posamezne družinske člane izjemno težko prepričati v to, da bi se skupaj odpravili k dobremu družinskemu terapevtu. 

Najpomembneje je to, da domače najprej prepričamo za obisk psihoterapevta. To lahko storimo na različne načine. Najvažneje pa je, da tega ne delamo na silo, saj bi se razmere zato kvečjemu samo poslabšale. Če ostali družinski člani sprva nočejo na terapijo, se lahko k psihoterapevtu odpravimo kar sami. Ta nam lahko zelo koristno svetuje, kako lahko še ostale člane družine prepričamo, kako zelo koristna je družinska psihoterapija. Sicer pa bodo slej ko prej tudi sami lahko opazili, da je z nami veliko bolje, odkar smo si poiskali tudi strokovno pomoč in tudi zaradi tega bodo morda tudi sami obiskali strokovnjaka. 

Odličen psihoterapevt se predstavlja na spletu 

Družinska psihoterapija je samo ena od storitev, ki vam jo ponujajo številna podjetja ali posamezni strokovnjaki s področja psihoterapije. Ponudbo si lahko najdete tudi na spletu, kjer ima večina od strokovnjakov tudi svoja spletna mesta. 

Tako se lahko z družinskim psihoterapevtom na začetku povežete kar preko spletne pošte ali telefonskega pogovora. Naročite se na prvi sestanek in se z njim pogovorite tudi o ceni. 

Preverite čim več spletne ponudbe 

Ko boste po spletu iskali storitev družinska psihoterapija, boste kaj hitro opazili, kako zelo veliko ponudbe je. Pri tem preverite čim več podjetij oziroma posameznikov. Priporočamo vam, da se ne ozirate samo po ceni, temveč predvsem po referencah. Te vam bodo zelo veliko povedale o tem, kako uspešno je neko podjetje ali posameznik pri izvajanju psihoterapije. 

Preden se odločite za pravega psihoterapevta, ki vam bo pomagal pri družinskih težavah, ne pozabite preveriti tudi spletnega foruma na to temo. Na tem mestu si ljudje s podobnimi interesi, kot jih imate v tem hipu vi, izmenjujejo svoja mnenja, ki vam lahko zelo koristijo pri odločitvi za to, koga boste izbrali za izvajanje družinske psihoterapije. 

S psihoterapevtom se morate ujeti tudi osebnostno 

Družinska psihoterapija poteka med psihoterapevtom in člani družine. Pri tem ni ključna samo strokovna podkovanost psihoterapevta ter njegove izkušnje, temveč tudi to, kako se vi in vaši najbližji ujamejo z njim. Če se vam bo že kaj kmalu pričelo zdeti, da izbrani psihoterapevt ni bila najbolj posrečena izbira, imate še vedno čas za zamenjavo. 

Pri celem postopku je namreč izjemno pomembno, da se s psihoterapevtom ujamete tudi na osebnostni ravni, saj se morate zavedati, da ga boste skupaj s svojo družino obiskali večkrat in bo na nek način postal del vaših življenj. 

Poskusite si omogočiti takšnega psihoterapevta, ki ga boste v nujnih primerih lahko poklicali tudi po telefonu ali mu napisali spletno pismo, na katerega vam bo hitro odgovoril. 

Sicer pa je družinska psihoterapija storitev, ki je pri nas in tudi drugje po svetu vse bolj iskana, kar je konec koncev dober rezultat, ki nakazuje na to, da smo ljudje pripravljeni reševati probleme s svojimi najbližjimi. 

Spremeniti bo treba nekatere življenjske navade 

Družinska psihoterapija vas bo naučila oziroma vas bo opozorila na to, da boste morali spremeniti določene življenjske navade, če boste želeli, da se boste s člani družine razumeli bolje oziroma tako, kot ste se razumeli nekoč. 

Morda vas bo strokovnjak opozoril na to, da delate preveč, da dela ne boste smeli vedno nositi domov, da si boste morali kot člani družine skupaj najti hobije ter interese, torej da boste bistveno več časa preživeli skupaj. 

Ne glede na to, kje boste družinsko psihoterapijo opravljali, pa je zagotovo najpomembneje, da se vam dobri rezultati pričnejo kazati čim prej. 

V tej kategoriji:

Share:
Wordpress website enhanced by true google 404