Nemea baby

Stran o otrocih, otroški opremi in družini

Kompleti za sestavljanje Hubelino za razvoj otrokove motorike

Starši želijo, da se otrokove senzorično-motorične spretnosti čim bolj razvijejo. Na ta način imajo dobro izhodišče za nadaljnje življenje. Vse to dosežejo skozi igro z igračami kot so Hubelino seti za sestavljanje. S pomočjo kock otroci sestavljajo napredne stolpe za spuščanje krogljic in frnikol.  Pri tem morajo paziti, da so vsi delci natančno povezani.

Gradnja toboganov s Hubelino Pi kompletom

Otroci stari nad tri leti, se radi igrajo s kompletom Hubelino PI, pri katerem skupaj s starši zgradijo visoke stolpe za spuščanje kroglic. Skozi igro se otroci učijo kako delujejo težnost, magnetne sile in kinetična energija. Komplet vsebuje zapletene tobogane, predore, zanimive in kompleksne konstrukcije in magnetne dele. Starši  in drugi pri sestavljanju pomagajo otrokom. Na ta način se povečuje vez med starši in otroki. Povečuje se tudi čas preživet stran od stimulansov kot so telefon, televizija in računalnik.

Zakaj iskati komplete iger za sestavljanje za celo družino?

Logopedi priporočajo izbiro igrač, ki vzpodbujajo otrokovo mišljenje, senzoriko in motoriko. Na ta način se otrok skozi igro s pomočjo staršev uči delovanja sveta. Igra s kockami in kompleksnimi seti za gradnjo kot so Hubelino, pripomore k izboljšanju prostorske predstave, razvoju možganov, logičnemu razmišljanju, računanju, komuniciranju in 3D predstavi. Učenje skozi igro povezuje starše in izboljša klimo v družini.

Igra za vse generacije

Seti za sestavljanje Hubelino Pi so namenjeni igri mlajših otrok s vseh generacij – od otrok, staršev, dedkov in babic. Družina kupi večje sete, kjer je tudi po 525 kosov in vsak dan sestavlja različne kombinacije. Prednost kock je tudi v tem, da so kompatibilne z LEGO kockami, kar pomeni, da lahko kombinirate različne elemente in karatkteristike igrač.

Prednosti intelektualnih iger kot so Hubelino za otrokov razvoj

Intelektualne igre kot so Hubelino, so namenjene boljšemu razvoju otrokovih sposobnosti. Vplivajo na vse aspekte razvoja in sicer na:

  • Razvoj senzorično-motoričnih sposobnosti,
  • Pomiritev ob žalostnih dogodkih,
  • Razvoj miselnih sposobnosti,
  • Motiviranje,
  • Razvoj logike in matematičnih sposobnosti,
  • Povezovanje z družinskimi člani,
  • Ustvarjanje nepozabnih spominov.

Prav tako se izboljšujejo komunikacijske veščine in besednjak. Otrok se skozi igro nauči novih pridevnikov (na primer belo, črno, rumeno), novih glagolov (na primer spustiti, drseti, zaviti) ter nasprotij (na primer frnikola je  padla hitro ali počasi).

Razvoj konstrukcijskih sposobnosti z grajenjem stolpov

Lesene in plastične kocke spodbujajo konstrukcijske sposobnosti otroka. Poleg tega izboljšujejo komunikacijo, razvoj govora in razvoj jezika. Odrasli se v igro s kockami Hubelino vključujejo in pomagajo pri prepoznavanju oblik, barv in štetju. Manjši otroci sestavljajo nižje in položne konstrukcije, starejši pa višje in bolj kompleksne. Večji seti igrač Hubelino Pi vzpodbujajo tudi otrokovo domišljijo in so vsestransko uporabni več let.

Učenje s kockami skozi igro

Malčki se z večjimi kockami Hubelino naučijo štetja. Starši jih med igro sprašujejo na primer koliko kock vidijo na mizi in koliko kock je v stolpu. Z njimi preštejejo število toboganov in število kroglic na mizi. Prepoznavajo tudi katere barve so na voljo in pokažejo,kateri stolp je na primer bele barve, kateri pa sive. Starši otroku pokažejo tudi kateri stolp je višji, kateri nižji. Na praktičnem primeru izpostavijo tudi kje je luknjica na vrhu,po kateri spustijo kroglico po toboganu in kje kroglica pride ven. Vprašajo lahko tudi otroka, kdo živi v tem visokem stolpu, kje ta oseba dela in podobno. na ta način se s Hubelino kompleti povečuje otrokova domišljija.

Praktična igra s kockami namesto z računalnikom

Dodatna prednost kompletov igrač kot so Hubelino Pi je v tem, da se otrok dalj časa zamoti. Odvrača ga tudi od igranja računalniških iger in iger na telefonu, saj se s kockami preveč zabava. Pomembna je tudi stimulacija s strani staršev. Kazati je potrebno veliko mero navdušenja in zanimanja, saj tako tudi otroku vzpodbudimo pozitiven odnos do posamezne igrače.

Nadgradnja setov Hubelino PI za večje otroke

Večji otroci imajo raje set Hubelino Pi,ki vsebuje manjše kocke, ki so prav tako kompatibilne s setom originalnih Lego kock. Manjši koščki omogočajo bolj kompleksne konstrukcije. Kocke vzpodbujajo otrokovo domišljijo in prostorsko zaznavo, saj mora sam povezati vse delčke, da bo tobogan funkcioniral. Premišljeno mora povezati posamezne stolpe in tobogane z osnovno ploščo. Narediti mora ustrezen naklon, da frnikole normalno drsajo po drči. Sproti mora prilagajati konstrukcijo, da bo zaključena celota funkcionalna in v skladu s fizikalnimi zakonitostmi,predvsem težnostjo in trenjem.

V tej kategoriji:

Share:
Wordpress website enhanced by true google 404