Nemea baby

Stran o otrocih, otroški opremi in družini

S prehranskim dopolnilom do lažje zanositve

Kdaj so vaši plodni dnevi?

Osnova za lažjo zanositev je dobro poznavanje lastnega telesa. K temu spada tudi to, da dobro poznate svoj menstrualni cikel in da čim bolj natančno veste, kdaj so vaši plodni dnevi. To je namreč pri načrtovanju nosečnosti zelo pomembno. Plodni dnevi so namreč dnevi, ko lahko zanosite. Če bi rade zanosile, potem je prvi korak prav ta, da izračunate oziroma ugotovite, kdaj so vaši plodni dnevi!

Katere metode vam lahko pomagajo do zanositve?

Pri računanju in določanju tega, kdaj so vaši plodni dnevi, si lahko pomagate z različnimi metodami.  Če jih še ne poznate, si lahko več o njih preberete na spletu ter poiščete tisto, ki vam najbolj ustreza. Plodni dnevi se lahko recimo izračunajo glede na potek menstrualnega cikla oziroma s tako imenovanim ovulacijskim koledarčkom. 

Druga vrsta metode, s katero se lahko določijo plodni dnevi, pa je merjenje bazalne temperature. Ko nastopijo plodni dnevi oziroma ovulacija, se namreč ta poviša. S pomočjo omenjenih metod boste lažje ugotovili, kdaj so vaši plodni dnevi in kdaj lahko najlažje zanosite. Seveda pa je pri tem ključno tudi opazovanje lastnega telesa. Marsikatera ženska, ki dobro pozna svoje telo, brez koledarčka ali uporabe drugih metod točno ve, da so nastopili plodni dnevi.

Plodni dnevi in neurejen menstrualni ciklus

Nekatere ženske imajo zelo redno menstruacijo, ki vedno pride na točno tisti dan, ki je označen s križcem na menstrualnem koledarčku. Pri drugih pa ni čisto tako in velikokrat imajo prav te ženske težave pri zanositvi. Dejstvo je namreč, da so plodni dnevi neločljivo povezani z menstrualnim ciklusom, ta pa s hormoni, ki ga uravnavajo. Hkrati so z njimi povezani tudi plodni dnevi oziroma to, koliko možnosti imate za to, da zanosite po naravni poti. 

Za tiste, ki ne nosijo kontaktnih leč ali jih uporabljajo redko, se lahko izdela tudi sončna očala z dioptrijo. Preberi več …

V tej kategoriji:

Share:
Wordpress website enhanced by true google 404