Kaj podariti nekomu, ko dopolni 18. let?

Malo je takih prelomnih trenutkov, kot ko dopolnimo 18 let. Takrat tako rekoč odrastemo ter smo pripravljeni prevzeti odgovornosti, ki jih prej nismo mogli. Večina najstnikov se izjemno veseli tega trenutka, saj lahko takrat počnejo veliko stvari, ki jim dajejo občutek samostojnosti in smeri v življenju. Mi kot starši pa moramo izbrati primerna darila za 18. rojstni dan, ki jih bomo predali našemu otroku. Pomembno je, da si izberemo nekaj, ki bo sedaj našemu odraslemu sinu ali hčeri pokazalo, da jih imamo radi ter, da jih spoštujemo.

Darilo mora imeti pomen

Če se sprašujemo, kaj bi lahko podarili naši punci, prijatelji, fantu ali otroku za 18. rojstni dan, se lahko hitro zmedemo v vseh možni izbiri. Tako lahko tudi več mesecev iščemo najboljše darilo in smo vedno v dvomih, če bo to nekaj, kar bo obdarovanec sprejel. Resnica pa je, da se ni potrebno preveč naprezati. Najbolje je, če je naše darilo:

  • Pomensko

To, da podarimo nekaj, kar ima pomen, je izredno vredno. Lahko je nekaj, kar zaznamuje, da našega do sedaj najstnika sedaj sprejemamo kot odraslega. Možno pa je tudi, da je nekaj smešnega, uporabnega ali sentimentalnega.

  • Je povezano s hobiji osebe

Darila za 18. rojstni dan so lahko tudi povezana s hobiji osebe. To pomeni, da lahko podarimo nove športne copate, knjigo, orodja, miselne igre ipd.

  • Izkazuje naše spoštovanje

Tukaj se spet lahko vrnemo na pomen, ki ga ima lahko darilo. Če z iskrenim namenom izkažemo spoštovanje in ljubezen, potem je lahko tako darilo neprecenljivo.

Miselne igre lahko razveselijo našega otroka

Morda je najtežje izbrati nekaj, kar bo razveselilo našega otroka, ki rad razmišlja. Dandanes veliko ljudi še vedno ceni namizne miselne igre. Obstajajo pa tudi take miselne igre, ki so podobne Rubikovi kocki in jo moramo sestaviti. To pomeni, da se lahko z njimi zabavamo skoraj kjerkoli se znajdemo. Poleg tega pa se jih bo naš otrok za vedno zapomnil, saj so brezčasne.

V vsakem primeru so miselne igre odlično darilo, če naš otrok rad razmišlja in rešuje razne uganke. Lahko dobimo v različnih oblikah, ki jih moramo med seboj pravilno poravnati, da se ujamejo barve, vzorci, sličice ipd.

Osebna darila so odlična izbira

V zadnje nekaj letih so darila za 18. rojstni dan, ki imajo oseben pridih, dobila ogromno popularnosti. To pa je zaradi tega, ker so unikatne ter predajajo določeno sporočilo izbrani osebi. Morda si mislimo, da morajo biti precej kompleksna, vendar temu ni tako. Najbolje je, da si ne otežujemo zadeve, saj so miselne igre s sliko, majica z imenom obdarovanca, šalice z osebnim sporočilom in podobna darila idealna. Ne potrebujejo biti draga ali velika, saj je dosti, če pokažemo, da smo jih namenili obdarovancu in nihče drugemu.

Kaj pa navdušenci nad elektroniko?

Elektronska darila za 18. rojstni dan so skorajda univerzalna. Z njimi težko zgrešimo, saj jih uporablja skoraj vsak posameznik v današnji digitalni dobi. To so lahko elektronske miselne igre, USB predvajalnik, e-knjige, spominske kartice, namizni računalnik ipd. Dejstvo je, da večina najstnikov v vsakdanjem življenju uporablja elektronske naprave, zato je to dobra odločitev za darilo.

Potovanja so življenjska izkušnja

Starši lahko podarijo svojemu najstniku tudi potovanje. Res je, da je naš otrok moral do sedaj precej trdo delati, da je prešel vsa testiranja v šoli, krožkih ter drugih dejavnostih. Sedaj, ko pa je dopolnil 18. let pa ga lahko za nagrado nekaj pošljemo. To je lahko druga država, kjer bodo razširili svoja obzorja in uživali. Taka izkušnja je izredna, saj si jo bo naš otrok zapomnil do konca življenja.

Nakit je simboličen

Če imamo punco, ki je dosegla 18. let, potem lahko razmislimo, da bi ji podarili primeren kos nakita. Nakit ima posebno značilnost, saj spominja nositelja, kdo mu ga je podaril. Tukaj pa moramo paziti, da izberemo tak kos, ki ga bo obdarovanka lahko sprejela. S tem mislimo, da mora imeti zapestnica, uhani, zapestnica, ogrlica in drug nakit tak stil, ki ji bo všeč

Nakup posebnih daril

Ko se bodo odpravljali po nakupih, je dobro, če pregledamo ponudbo na spletu. Veliko strani, kot je www.goriladarila.si imajo izredno ponudbo raznovrstnih daril za 18. rojstni dan, ki bodo naše najbližje močno razveselila. Tako lahko hitro in učinkovito kupimo razne miselne igre, šalčke, čaje, čokolade ipd.

V tej kategoriji: