Nemea baby

Stran o otrocih, otroški opremi in družini

Poganjalci za čez drn in strn

Od poganjalca do kolesa

Na trgu je zelo veliko različnih igrač za otroke, med katera pa na nek način spadajo tudi prevozna sredstva. Medtem ko je kolo tisto najbolj standardno in v zadnjih letih tudi rolarji, pa je možnosti za otrokovo preganjanje po pločnikih, trgih, dvoriščih in tudi manj obremenjenih cestah seveda še zelo veliko. Med te spadajo denimo rolke, skiroji in seveda poganjalci. Poganjalci so odlična igrača, ki otroka v prvi vrsti nauči, da se lahko giblje tudi kako drugače, kot da se plazi, hodi ali teče.

Tisti prvi poganjalci so najpogosteje na štirih kolesih. Otrok se na njih predvsem vozi, nekateri omogoča pritrditev posebnega ročaja, s katerim lahko starši malčka potiskajo po cesti ali pločniku in mu tako omogočijo lahkotnejšo in zabavnejšo pot. Tako se sprehod spremeni v vožnjo, seveda pa je najbolje, da tako otroka odpeljete do igrišča, kjer se znori, nateka in napleza, da ne bo ves čas samo sedel na svojem štirikolesniku. Prednost štirikolesnikov je tudi v velikosti, saj imajo proizvajalci obilo možnosti, da se igrajo z oblikami. Tako so na trgu poganjalci v obliki živahnega črva, retro rakete, v obliki različnih živali in tudi takšni, ki med vožnjo ali po pritisku na posebno tipko, spuščajo zvoke ali igrajo melodije. Ko otrok več ne potrebuje potiskanja, se ročaj preprosto sname in otrok bo s sonožnimi odrivi odbrzel naprej. Ponavadi hitro dosegajo takšne hitrosti, da jih lahko dohajate le s tekom.

Trikolesniki, kot poganjalci

Druga možnost je, da je poganjalec na treh kolesih, torej trikolesni, vendar imate pri tem dve možnosti. Ali bo imel spredaj dve in zadaj eno kolo, takšni so bolj moderni in morda celo pozitivneje vplivajo na otrokovo učenje lovljenja ravnotežja, druga možnost pa je takšna, da je spredaj samo eno kolo in sta zadaj dve kolesi. Ta izvedba je nekako bolj podobna skiroju in prehod iz takšnega poganjalca na skiro je zelo enostaven.

Seveda pa v osnovi poganjalci niso namenjeni samo prevažanju otroka, ampak tudi čim prejšnjemu privajanju na vožnjo kolesa in to brez pomožnih kolesc zadaj. Če se otrok dobro navadi na dvokolesni poganjalec, ga povsem obvlada in zna med vožnjo, takrat ko doseže že precej visoko hitrost, tudi dvigniti noge od tal in se peljati povsem samostojno, le z držanjem in obračanjem balance (krmila), se bo na samostojno in varno vožnjo kolesa najbrž navadil zelo hitro.

Stenski otroški meter služi kot lepa dekoracija v otroški sobi, prav tako pa lahko spremljate rast vašega otroka. Preberite več …

V tej kategoriji:

Share:
Wordpress website enhanced by true google 404