Nemea baby

Stran o otrocih, otroški opremi in družini

Zakaj so miselne igre popolno darilo za otroka?

Inovativni koncepti kock z zahtevnim mehanizmom sestavljanja učijo mlade in najmlajše o premagovanju in reševanju danih izzivov, saj morajo kocko sestaviti tako, da je vsaka ploskev kocke svoje barve. Miselne igre spodbujajo otrokovo razmišljanje in razvoj strategij za uspešen pristop k doseganju cilja. Ta proces vključuje:

  • Uspešno reševanje izzivov,
  • spretnosti razmišljanja in 
  • razvoj rešitev, ki jih otroci lahko kasneje prenesejo v svoja odrasla življenja. 

Igrače in darila za otroka, ki spodbujajo otrokovo iskanje ustreznih rešitev za premagovanje izzivov,  so na voljo v spletni trgovini z unikatnimi darili za vse priložnosti na naslovu https://goriladarila.si/. Tu lahko najdete tudi posebno igračo, s katero se otroci lahko premikajo po osončju. Pri tem se lahko pozabavajo s sestavljanjem različnih kombinacij, dokler ne pridejo do končne rešitve in obrnejo vse planete tako, da so vse strani enakih barv.  

Ustvarjalne igrače spodbujajo razvoj otrokove fino motorike 

Otroške igrače in miselne igre, kot so različne uganke, sestavljanke in kocke, omogočajo obilo zabavnih aktivnosti in igranja, preko katerega otroci razvijajo in izpopolnjujejo drobne ročne spretnosti oziroma fino motoriko.

Družabne miselne igre za otroke
Miselna igra gear cube

Ko se otroci igrajo s takšnimi igračami, morajo pri tem pobrati, stisniti in zgrabiti določene dele, majhne gumbe, vrvice, kljukice in kocke. Potem jih morajo z rokami premikati, jih postavljati v reže, pravilno razvrščati in namestiti v pravilne oblike.

Sortirnice za malčke spodbujajo koordinacijo rok in vida 

Za rojstni dan ali katero drugo priložnost lahko malčku podarimo tudi zabavno in domiselno zasnovano sortirno kocko. Sortirnica spada pod miselne igre, saj morajo otroci sestaviti glavo in pripadajoča telesa živalic na letvicah, nato pa poiščejo še njihovo najljubšo hrano in kartonček s sliko potisnejo v ustrezno luknjo na kocki.

Predlogi za darila za 18. rojstni dan. Polnoletnost je prav posebna prelomnica za vsakogar od nas. Preberi več …

Kocke s katerimi sestavite poljubno stezo za frnikole. Kocke Hubelino, so kocke kompatibilne z Lego DUPLO, njihove drče za frnikule pa otroka spodbujajo h kreativnosti. Preberi več …


V tej kategoriji:

Share:
Wordpress website enhanced by true google 404