Nemea baby

Stran o otrocih, otroški opremi in družini

Zabavno in poučno merjenje otrokove višine

Otroci se ne učijo o številkah samo v šoli, temveč tudi doma. Večinoma jih operacij s številkami učijo starši. A operacije s številkami, kot sta seštevanje in odštevanje, pridejo na vrsto šele kasneje. Do takrat pa se otrok uči poimenovanja številk. Vadi predvsem desetiški sistem. Razvija predstavo o tem, kaj pravzaprav številke pomenijo in zakaj jih uporabljamo.

Otrok zvedavo opazuje svojo okolico. V tej starosti pa se najbolj varno počuti prav doma. Da bi se lažje učil o številkah in njihovemu pomenu, potrebuje pomoč. Ker pa so otroci precej vizualna bitja, se številk najlažje naučijo, ko jih vidijo. Pri tem otroku lahko pomaga tudi zabavna merska slika.  

Zabavna slika po meri otroka

Motivi na slikah so zabavni, barvni in poučni. Največkrat gre za motive, ki so otrokom blizu. Mednje spadajo živali, narava in priljubljeni risani junaki. Etiketa na steni predstavlja odličen stenski element. A glavni namen slike predstavlja meter, ki meri otrokovo višino. Zato moramo nalepko postaviti čim bližje robu tal, da bi objektivno izmerili višino. Navpična črta poteka po sredini motiva. Zraven črte so izpisane mere oziroma številke, ki so izražene v centimetrih. Stenska nalepka otroški meter otroku pomaga, da razvija razumevanje o velikosti in razdaljah. S tem pridobi občutek o svoji velikosti v primerjavi z ostalimi ljudmi ali predmeti.

https://www.youtube.com/watch?v=LrCMei8MGso

Enostavno lepljenje etikete na steno

Nalepka je sestavljena iz lepila, katero sestoji iz treh komponent. Vsebuje podporni papir s silikonom, vinilno lepilo ter trak. Nalepko lahko nalepimo na mnogo različnih površin. Lahko jo nalepimo na steno, vrata, ogledalo ali katerokoli gladko površino. Proces lepljenja je enostaven. Pomembno je vedeti, da etiketo lahko odstranimo kadarkoli želimo. Pri tem površina ne bo ostala lepljiva.

Otroški meter kot zabava za vso družino

Nalepka, ki vsebuje otroški meter, predstavlja odlično zbirališče staršev in otrok. Vsako leto se otroci zberejo in merijo svojo višino. Pri tem tekmujejo kdo je v preteklem letu najbolj zrasel. Starši pa otroku pomagajo razbrati pravo mero, saj se otrok težje meri sam. Ob centimetrih lahko označi svojo višino in spremlja rast. Uči se o številkah, lažje določi neko razdaljo. Starši mu pri nižji starosti pomagajo številke pravilno poimenovati.

V tej kategoriji:

Share:
Wordpress website enhanced by true google 404