Nemea baby

Stran o otrocih, otroški opremi in družini

Kako pa vi izbirate darila za otroke?

Nakup in izbira darila za otroke ni enostavna! Ko je potrebno kupiti darila za otroke, se nam to najprej zdi celo silno enostavno. A pogosto pozabimo, da je potrebno o darilih resno razmisliti.

darila za otroke

Pa si poglejmo nekaj resnih vprašanj, ki si jih morate zastaviti v primeru, da kupujete darila za otroke:– Kdo bo obdarovan?
– Kaj je ta otrok prinesel našemu?
– Iz kakšnega okolja izhaja otrok?
– V kakšni vrednosti se običajno kupuje darila za otroke v tem krogu družbe ali v družini?
– Za kakšno priložnost sploh gre?
– Je otrok od znanca, prijatelja, sorodnika, sošolec ali naš otrok?
– Je fantek ali punčka?
– Kje bo zabava?
Morda se komu zdi nenavadno zadnje vprašanje (pustimo sedaj, da sem za marsikoga od bralcev tega spletnega zapisa zagotovo izpustil še kup pomembnih vprašanj), kje bo zabava, a v resnici niti ni. Namreč včasih bi bilo primerno darilo lahko tudi torta ali kaj povezanega s čokoladami, pa je zabava nekje, kamor takšnega darila ne morete prinesti, ne da bi se poškodovalo, čokolada stopila in podobno. Torej razmišljati morate tudi o manjših detajlih.

Želeli bi si kupiti univerzalno darilo

Darila za otroke so problematična tudi iz vidika ali gre za fantke ali za punčke. Vse manj je namreč nekih nevtralnih daril in vse več tistih, ki so fiksno vezana na en ali drug spol. Recimo roza oblekica preprosto ne more biti darilo za fantka, torej boste morali zanj poiskati nekaj drugega, računalniška igrica, kjer se streljajo, pretepajo ali igrajo nogomet, pa najverjetneje ne bo najboljše darilo za punčko medtem, ko so lesene železniške proge že lahko idealno darilo za oba spola. Kaj pa če gre za recimo brata dvojčka? Boste kupila obema enaka darila? Spet smo pred to dilemo. Kaj pa če bi eden raje kaj drugega? In kaj kupiti sosedu, ko smo mu to kar si želi, prinesli že drugo leto? Ali pa kaj storiti, da ne bi trije prinesli istega darila, saj je mamica otroka vsem povedala samo za eno stvar. Podobnih vprašanj je še ogromno.

Cena naj bo primerna

Ko torej kupujete darila za otroke se morate vprašati tudi kakšna je tista cena, ki ste jo pripravljeni plačati ali pa morda drugače – do kakšne vrednosti ste sposobni seči ali kakšna je tista vrednost, ki ne bo nekomu, ki bo darilo sprejel (če ne otroku, pa njegovim staršem), neugodna oziroma se bo ob sprejemu takšnega darila počutil neprijetno. Starši bodo namreč takoj vedeli, da je darilo dragoceno in ko bodo sami kupovali darila za vašega otroka, ne bodo uspeli vrniti takšne vrednosti. Paziti je torej potrebno na vsako malenkost, no pravzaprav tako, kot če bi izbirali darila za fanta, punco ali za kogarkoli pač.

V tej kategoriji:

Share:
Wordpress website enhanced by true google 404