Nemea baby

Stran o otrocih, otroški opremi in družini

Catan

Prestavljajte si, da ste del skupine ljudi, ljudi, ki so se odločili oditi v nov svet … Prevzemite vlogo pionirskega naseljenca in poskušajte zgraditi najuspešnejšo civilizacijo na otoku Catan – igrajte istoimensko družabno igro Catan!

Catan je družabna igra, ki je bila nagrajena kot najboljša namizna igra za 3 do 4 osebe, ki jo je zasnoval Klaus Teuber. V svetu pa jo igra že več kot 12 milijonov igralcev. To je igra, v kateri se preskušate pri kontroli ozemlja, upravljanju z viri in pogajanju s sosedi.

Potek igre

Vsak igralec začne igro z dvema cestama in naseljema ob njiju. Vsak krog igralec razpolaga z novimi viri, ki jih proizvede, kot so opeka, glina, volna, les, žito ali ruda. S pomočjo teh virov igralec gradi nova naselja, nove ceste in tudi mesta ali pa jih vlaga v razvoj. Ker se igralna plošča vsakič sestavi na drug način, saj je sestavljena iz posameznih plošč, ki se naključno postavijo na začetku in nato dodajajo, je igra nepredvidljiva, v njej pa obstaja tudi ropar, ki ga premikajo igralci in z njegovo pomočjo onemogočajo nasprotnike. S tem, ko igralci gradijo vse več cest in naselij ter pridobivajo vse več virov, si nabirajo tudi zmagovalne točke. 10 točk pa pomeni zmago.

katan

Igralni set

Družabno igro Catan prejmete skupaj s celovitimi navodili, ki so slikovno opremljena. Igralna plošča je sestavljena iz posameznih manjših šesterokotnih plošč in je zato vsakokrat drugačna, kar omogoča, da je igra vedno nepredvidljiva in zato zabavna. K paketu sodijo še karte, igralna kocka in ustrezne barvne figurice.

catan

Poleg osnovne igre so do zdaj izšle štiri razširitve, ki dodajajo različne elemente igri. Med sorodne igre pa se prištevajo: Naseljenci otoka Catan: Igra s kartami za dva igralca s podobno tematiko; ter Naseljenci otoka Catan: Igra s kockami, pri kateri ima vsak igralec lasten, prej natisnjen otok, na katerem mora na podoben način kot pri osnovni igri z metanjem kock pridobiti surovine in poseliti čim več ozemlja.

Več informacij o igri in njenih različicah lahko dobite v otroški trgovini chebeltza, kjer lahko igro tudi kupite. Izmed različic, ki so v trgovini na voljo, boste gotovo lahko izbrali primerno za vas in vaše najmlajše.

V tej kategoriji:

Share:
Wordpress website enhanced by true google 404