Nemea baby

Stran o otrocih, otroški opremi in družini

Stajica, velik svet za najmanjše

Otroci so tudi velika odgovornost, še posebej v prvih nekaj letih življenja, ko so popolnoma odvisni od nas staršev. Bdeti moramo nad vsakim njihovim gibom in dejanjem, saj se otroci v tem času še ne zavedajo, da imajo njihove napake celo pogubne posledice. In prepričani smo, da si v tem času starši želimo, da bi imeli vsaj nekaj trenutkov samo zase in da lahko kaj postorimo brez, da bi morali ves čas z kotičkom očesa spremljati kaj počne naš otrok.


Tu pa nam na pomoč priskoči stajica, ki otroku nudi popolnoma varno okolje za igranje. Stajica je namreč zasnovana tako, da se otrok ne more poškodovati tudi, če v njej pada. Še več, stajica mu ponuja pomoč pri pobiranju po padcu in ga s tem uči samostojnega stanja in izboljšanja koordinacije rok in nog in pomaga pri razvoju stabilnosti in samostojnosti otrok.

Varnost je pri stajici na prvem mestu!

Ravno zaradi padcev iz katerih se otrok uči je pri stajici izredno pomembna varnost. Da je otroška stajica varna je pomembnih kar nekaj bistvenih lastnosti, ki jih mora imeti vsaka stajica:

  • Gosto tkana mreža, ki mora biti pri postavljeni stajici močno napeta. Priporočljivo je, da mreža vbočena proti notranjosti stajice, saj so padci otroka v stajici še bolj nežni in nenevarni.
  • Mehko dno, ki ublaži padce otroka. Boljše stajice imajo poleg mehkega dna priloženo še dodatno igralno podlogo enakih dimenzij, kot je stajica. Igralna podloga še dodatno ublaži padce, uporabna pa je tudi izven stajice.
  • Oblazinjen zgornji rob, ki preprečuje, da bi se otrok udaril z glavo v ogrodje stajice. Oblazinjenje mora biti iz materialov, ki se enostavno čistijo in so odporni na grizenje, saj otroci zaradi rasti zob ravno v tem času zelo radi grizejo zgornji del stajice.
  • Mehanizem s katerim se stajica zloži mora biti izven dosega otroških ročic, da ne bi slučajno otrok sprožil zlaganja medtem, ko je sam v njej.

Potrebujete še kakšen razlog za nakup stajice?

Stajica ima poleg zgornjega roba še ročke za katere se otrok lahko prime in lažje vstane in stoji. Te ročke so mu v veliko pomoč in odlično pripomorejo k stabilnosti otroka. Ponudba otroških stajic na tržišču je precejšnja, razlike pa so predvsem v obliki in dimenzijah.

Če vam prostor omogoča vam vsekakor priporočamo izbiro večje stajice. Ko bo stajica polna, tu mislimo igrače + otrok bo v njej ostalo še nekaj prostora, če bo dovolj velika. V manjši stajici pa bo v njej lahko samo otrok brez dosti igrač- Zato bo tudi njegovo bivanje v njej zagotovo krajše.

Ste pred nakupom oblačil za novorojenčka? Otroški bodiji so pomemben del oblačil za novorojenčka. Več o njem si lahko preberete tako da sledite povezavi.

V tej kategoriji:

Share:
Wordpress website enhanced by true google 404