Nemea baby

Stran o otrocih, otroški opremi in družini

Darila za otroke – kaj podariti za rojstni dan?

Imam hčeri, stari 7 in 12 let, kar pomeni, da vsako leto kupimo vsaj 15 ali več daril za sošolce in sošolke, k temu pa velja prišteti še darila za otroke družinskih prijateljev in sorodnikov. Skratka, 20 daril na leto nam ne uide. To predstavlja tako finančni zalogaj kot veliko razmisleka, kajti kupiti darila za otroke, ki jih ne poznaš ravno najbolje, ni tako lahko, kot se zdi.
Pri nas dobijo darila večje vrednosti ob svojem rojstnem dnevu seveda domači otroci, torej obe hčeri, ki vsako leto jasno povesta, kaj bi želeli oziroma kaj potrebujeta. Želje so običajno nekoliko večje, zato starši pogosto združimo močmi z babicama in dedkoma, ter darilo kupimo skupaj. Če se znesek nakupa porazdeli na tri dele, gre lažje. Včasih pa tudi dekleti prispevata iz svojega šparovčka, če ne gre drugače. Starejša si je namreč za zadnji rojstni dan zaželela električni skiro, za katerega je pred tem varčevala že celo leto, in za rojstni dan smo vsi skupaj poskrbeli za dodatek k njenim prihrankom, da smo ga vsi skupaj vendarle kupili. Prav tako so nekoliko večja rojstno dnevna darila za otroke, ki so »skoraj« naši – torej za nečake in nečakinje.

Pri darilih za prijateljčke in sošolce imamo pravilo, da kupimo darilo v vrednosti med 15 in 20 evrov. Za ta denar lahko kupiš že kar veliko, čeprav se marsikomu zdi, da ni tako – vsaj tistim, ki gledajo cene igrač, se bo zdelo, da za manj kot 20 evrov ne dobiš nič pametnega. Ampak je vsekakor mogoče. Ne le, da lahko kupiš eno stvar, temveč lahko kakšno darilno vrečko ali škatlo napolniš tudi povsem do vrha. Treba je le znati poiskati prave stvari in prave trgovine.otroška-darila
In kakšna so darila za otroke, ki jih najpogosteje kupim? Pri deklicah gre najbolj pogosto za stvari, ki so namenjene lepotičenju. Kombiniramo lahko: krtače za lase, žepna ogledalca, sponke za lase, uhančke, lahke za nohte, otroške parfume, mazila za ustnice … Druga skupina so oblačila in modni dodatki: majičke, rute in šali, torbice, naušniki, kape … V tretjo skupino pa seveda sodijo različni materiali za ustvarjanje, ki so deklicam precej pri srcu: perlice, modelirne mase, pribor za izdelovanje nakita, različne barve, bleščice … Z deklicami torej ni nobenih težav – zavijem v trgovino z materialom za ustvarjanje, v drogerijo ali v prodajalno modnih dodatkov, pa hitro najdem kaj takšnega, kar bo mali gospodični zagotovo všeč. Fantki in punčke pa so vedno navdušeni tudi nad risankami in njihovimi junaki v vseh mogočih izvedbah.

Kaj pa fantje? Ja, s fanti bi bilo lahko nekaj več težav, saj jih sama doma nimam, torej niti ne vem dobro, kaj jim je všeč. Je pri štirih letih obdobje avtomobilčkov ali obdobje dinozavrov? In če kupimo nogometno žogo – je lahko pomembno, ali na njej piše Real Madrid ali FC Barcelona?

Da bi se takšnim zagatam izognila, sem mamice dečkov ali dečke same včasih povprašala, kaj je tisto, kar jim je všeč, da ne bi udarila povsem mimo. Ampak je bil odgovor pri fantih od petega do dvanajstega leta vedno isti! Tako ni prav nobenih težav. Samo lego kocke moram kupiti, pa je.

V tej kategoriji:

Share:
Wordpress website enhanced by true google 404