Nemea baby

Stran o otrocih, otroški opremi in družini

Igrače za otroke

Otroci ljubijo igrače. Če imate glede tega kakršne koli dvome, peljite otroka v trgovino z igračami. Otok bo v najkrajšem možnem času našel več stvari, za katere bo nemudoma prepričan, da brez njih nikakor ne more biti. Pri vsem pa je najboljše to, da so igrače mnogo več kot le vir igre in zabave za otroke. Večina igrač je dandanes zasnovanih tako, da otrokom pomagajo pri učenju in jih k učenju spodbujajo. Najboljše igrače nagovarjajo otrokove čute, spodbujajo njegovo domišljijo in interakcijo z drugimi otroci.

Dojenčki in igrače

Dojenčki so posebej dojemljivi za učenje in svet okoli njih. Nesporno je,da se imajo veliko za naučiti. Vsaka nova oblika, barva, tekstura, okus ali zvok je zanje učna izkušnja. Zato je nudenje igrač otrokom, ki so varne, najboljši način za stimulacijo njihovih čutov, ki jih vzporedno s tem tudi spoznavajo.

žirafa-sophie

Malčki in igrače

Malčki se lahko igrajo z več vrstami igrač v primerjavi z dojenčki. Pri čemer pa ni nič narobe, če še vedno uživajo v igračah, ki so jih imeli kot dojenčki. Igrače jim bodo v vsakem primeru ponudile drugačno izkušnjo in s tem razširile njihovo znanje.

Igrače za predšolske otroke

Ko otroci začnejo hoditi v vrtec in malo šolo se začnejo uriti v veščinah kot so štetje, spoznavanje črk in branje. Na voljo je veliko igrač, ki otrokom pri tem pomagajo.

Vsekakor pa se otrok ne glede na leta preko igre izjemno veliko nauči. Tega dejstva pa vsekakor ne gre zanemariti.

Žirafa Sophie

Trenutno je pri nas na trgu na voljo zanimiva igrača, žirafa Sophie, ki po besedah proizvajalca spodbuja prav vsakega od otrokovih čutov.

Glede na to, da je otrokov vid v prvih nekaj mesecih omejen in otrok lahko prepoznava le osnovne oblike ali velike kontraste, je žirafa s svojimi velikimi temnimi pikami po telesu odličen pripomoček za vizualno stimulacijo. Razen tega žirafa Sophie oddaja ob stisku zvok, kar pripomore k slušni stimulaciji. Ker je narejena iz posebnih (varnih) materialov je primerna za žvečenje, kar vpliva na otrokovo izkušnjo okušanja. Podobno velja tudi za dotik in vonj. Žirafa Sophie je tudi primerne velikosti, da jo lahko otrok brez težav prime, zlasti njen dolgi vrat in njene dolge noge so tisti, ki omogočajo tudi najmlajšim dober oprijem.

V tej kategoriji:

Share:
Wordpress website enhanced by true google 404