Nemea baby

Stran o otrocih, otroški opremi in družini

Kupimo otroško kolo

Kolk col pa ima kolo?

Kolesa za otroke kupujemo večkrat, saj jih otroci hitro prerastejo. Če so kolesa prevelika, otroci ne sežejo pravilno do pedal ali do krmila in potem je vožnja močno otežena, morda celo nemogoča in posledično silno nevarna. Otrok lahko pade in se pri tem poškoduje. Lahko se celo zgodi, da pade na cestišče, zato je to zelo tvegano početje. Otrok naj nikar ne vozi kolesa, ki je zanj preveliko. Hkrati je tudi pogosto pretežko in ga zato nikakor ne more obvladati.otroška kolesa
Nasprotno je otroku lahko kolo premajhno. V takšnem primeru bo krmilo držal preblizu, s preveč pokrčenimi rokami, zato kolo težje obvlada. Z nogami se lahko zaplete, saj mu kolena pridejo preblizu krmila in telesa. Zato je še kako pomembno, da ima otroško kolo primerno velika kolesa, da otrok lahko kadarkoli stopi na tla, a ne tako velika, da kolesa ne bi mogel obvladati. Velikost koles merimo v palcih oziroma v »colah« po domače. To je 2,54 centimetra. Torej če ima otroško kolo 15 palčna kolesa, preprosto številko 15 pomnožite z dve in pol in že ste dobili dimenzijo. V tem primeru bi bilo to približno 38 centimetrov.

Otroško kolo za fante in punce

Seveda bo vašemu otroku še kako pomembno kakšno je kolo, ki ste mu ga namenili. Otroci so občutljivi prej na barve in morebitne sličice, kot na kvaliteto kolesa in opremo. Staršem pa mora biti v prvi vrsti seveda mar ravno za kvaliteto kolesa, da ne bi otrok zaradi tega zašel v neprijetno situacijo. Kolo lahko tudi prebarvate, brez težav pa ga seveda lahko kadarkoli polepite z vse mogočimi nalepkami. Te lahko tudi menjate, če se otroku okus spremeni ali če bo kolo za enim otrokom uporabljal drug otrok. Po možnosti tudi nasprotnega spola. Ne pozabite niti na reden pregled in servis otroškega kolesa. Servisi koles so zares poceni, stanejo samo nekaj evrov, pregledajo pa vam ključne reči. Med te spadajo predvsem zavore, ki morajo vedno delovati. Pazite tudi na trdnost ali izrabljenost gum. Spomladi je na cestah več majhnih kamenčkov, ki so tam ostali od zimskega posipanja proti poledici, jeseni pa po cestah in kolesarskih stezah leži vse polno odpadajočega listja. Če torej ne boste pazili, da bo kolo vedno pripravljeno na vse mogoče, kar je mogoče na cestah srečati in povoziti, se lahko hitro primeri, da se bo vaš otrok znašel na tleh. Padci s kolesom pa niso prijetni. Zato pazite, da bo otroško kolo vedno pripravljeno na vse scenarije.

V tej kategoriji:

Share:
Wordpress website enhanced by true google 404